044 240 1200 info@toipumo.com

Suhde päihteisiin on merkittävin yksittäinen työkykyymme ja hyvinvointiimme vaikuttava tekijä!

Useissa yrityksissä on kyllästytty krapulapäiviin! Riippuvuuskäyttäytyminen näkyy poissaoloina, työtapaturmina, sairaudenhoitokustannuksina ja sitä kautta yrityksen tuloksessa. Usein työpaikalla vallitsee salailun ja kyräilyn ilmapiiri. Tuttua?

Ikävä kyllä usein ajatellaan, että on kysymys ilmiöstä, jolle ”ei vaan voi mitään”.

Olemme jyrkästi eri mieltä!

Riittävän varhain tehty kunnollinen väliintulo säästää työnantajaa ja työyhteisöä jopa vuosien kärsimykseltä ja taloudellisilta menetyksiltä.

On olemassa lukuisia ratkaisuja vähentää työpaikkojen päihteisiin liittyviä kustannuksia.

Työnantajana VOIT yhteistyössä kanssamme laittaa alulle prosessin, jonka tarkoituksena on auttaa työntekijöitä, joilla on ongelmia alkoholin tai muiden haitallisten riippuvuuksien kanssa.

Mitä aikaisemmin riippuvuusongelma huomataan ja sitä aletaan hoitaa, sitä todennäköisemmin ihminen alkaa toipua ja palaa työyhteisönsä täysivertaiseksi jäseneksi.

Näin säästytään mm. ennenaikaisilta eläköitymisiltä, joista koostuu viimeisimmälle työnantajalle merkittäviä kustannuksia.

Tarjoamme sairastuneelle työntekijälle arvioinnin sekä tarvittaessa hoidon.

Palveluitamme työnantajille:

KARTOITUS-/MOTIVOINTIJAKSO 7vrk

Kartoitus-/motivointijaksolle voi tulla esimerkiksi työterveyden lähettämänä riippuvuustilanteen arviointiin. Aloitusjakso voidaan myös yhdistää suoraan peruskuntoutusjaksoon. Toipumon kaikki kuntoutusjaksot alkavat kartoitus-/motivointijaksolla.

Kartoitus-/motivointijaksolla arvioidaan oman terapeutin sekä moniammatillisen (mm. päihdepsykiatri, psykiatrinen sairaanhoitaja) työryhmän tekemän haastattelun, testien, tehtävien sekä vertaisryhmän palautteen kautta riippuvuutta, sen seurauksia, sekä vaikutuksia nykytilanteeseen ja kuntoutuksen tarpeeseen. Kartoitus-/motivointijaksolla tehtävät arviointilausunto ja hoitosuositus antavat sekä asiakkaalle että asiakkaan sidosryhmille selkeät ohjeet jatkoa varten.

Kartoitus-/motivointijakson aikana asiakkaat osallistuvat  yhteisön muuhun toimintaan. Ulkopuolisiin ryhmiin he eivät osallistu.

Kartoitus-/motivointijakso (7 vrk) sisältää majoituksen, ruokailun ja kaiken tarvittavan materiaalin. Jakso maksetaan ennen Toipumoon tuloa.

Esimerkkejä palveluista ja hinnoista:

  • kartoitus-/motivointijakso 1568€
  • peruskuntoutus 28vrk 5768€ (sisältää kartoitus-/motivointijakson)

Kysy meiltä myös apua puheeksiottoon sekä koulutusta päihdeongelmien käsittelyyn työyhteisössä!

Jätä viesti tai soita 044 240 1200

9 + 14 =