044 240 1200 info@toipumo.com

Törmäsin muutama päivä sitten videoon, jossa edesmennyt moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti Mika Myllylä harjoittelee suossa ja mietin että “on se ihmisen oma tahto valtava voima joka saa tekemään uskomattomia asioita”.

Mutta päihderiippuvuudelle ei edes tuo yksi maailman kovimmista tahdoista mahtanut mitään, täysin voimattomana Myllylä kuoli sairauteensa 2011.

Itse rämmin päihderiippuvuuden suossa 15 vuotta, koko tahtoni oli pakkomielteisesti valjastunut sairauteni käyttöön joka riisti minulta kaiken itsekunnioitukseni ja lopulta lähes henkeni.

Kun kohtasin elämässäni vaikeuksia tai hyviä asioita tai ylipäätään mitään asioita ratkaisin ne kopauttamalla kyynärpäällä pullon pohjaan, painamalla männän pohjaan, nakkaamalla pillerin huiviin tai vetämällä henkoset piipusta ja tuossa samassa hetkessä kaikki asiat ratkesivat tai ei enää tarvinnut välittää yhtään mistään koska tyydytys omalle tahdolleni tuli välittömästi.

Kuitenkin vuosien saatossa saamani tyydytys alkoi hälvetä ja asiat joihin vaikutin päihteillä muuttuivat tuskallisemmaksi ja tarpeeni jäivät tyydyttämättä, jäljellä oli vain tuska. Tuska sai minut nöyrtymään ja etsimään jotain muuta kuin päihteitä.

Pääni selvittyä aloin ymmärtämään että täällä maailmassa on melko paljon asioita joihin en voi vaikuttaa ja että ne on vain hyväksyttävä sellaisenaan kuin ne eteeni tulevat, ilman kemikaaleja.

Toki on myös paljon asioita joihin voin vaikuttaa mutta ne vaativat kovasti panostani ja niitä tehdessä saattaa joutua kohtaamaan monenlaisia tunteita niin hyviä kuin huonoja ennenkuin oma tahtoni saa tyydytyksen.

Yksi asia joka kietoutuu minun tahtooni on ylpeys. Ylpeys sanoo että jos et itse tätä selvitä niin tuskin sille kukaan muukaan mitään mahtaa tai että olisi noloa pyydellä apua.

Kun ihmiseltä kuolee joku läheinen tai hän sairastuu vaikkapa syöpään on hänen omat vaikutus mahdollisuudet hyvin vähäiset, tällöin auttaa jos uskoo että jokin/joku voi auttaa.

Asian hyväksymisessä auttaa myös usko että asioilla on jokin tarkoitus ehkä kohtalo tai jumalallinen käsikirjoitus.

Tärkeintä kuitenkin päihderiippuvuudesta toipumisessa on että on uskoa ja viisautta ymmärtää oman toimintansa rajallisuus sekä viisautta suunnata omat voimavaransa oikeisiin asioihin.

Nöyryyttä olisi myös hyvä olla ainakin sen verran että ymmärtää, että joku toinen voi tietää/mahtaa jollekin asialle mille minä en mahda mitään.

Onneksi minun tahtoni oli pienempi kuin Myllylän, joka oman tahtonsa ajamana päätyi ennenaikaiseen hautaan.

Kun minun tahtoni murtui 10.8.2010, syntyi minulle nöyryys myöntää voimattomuuteni ja halu etsiä apua. Tämän avun toimivuuteen olen uskonut ja uskon vakaasti tänä päivänäkin.

Toipumossa käytössämme on 12-askeleen ohjelma johon uskomalla miljoonat päihderiippuvaiset ovat pelastuneet ennenaikaiselta kuolemalta, tarvitaan vain nöyryyttä pyytää apua.

Kirjoittaja on
Toipuva addikti
12-askeleen kokemusasiantuntija
päihdeterapeutti Toipumossa
lähihoitaja

Jätä viesti tai soita 044 240 1200

14 + 12 =